BRODSKI IZLETI IZ SPLITA

BOOKER BLOG

HRVATSKA OBALA

Prema svojoj povijesnoj i kulturološkoj komponenti, Hrvatska pripada u skupinu jedne od najstarijih europskih zemalja. Poznata je po iznimno dugoj obali s oko 5835 km i preko 1200 otoka. Hrvatska obala treća je najduža na Mediteranu i jedna od najsunčanijih u Europi. Zbog navedenoga, jedna je od najpopularnijih zemalja za različite morske aktivnosti.

GRAD SPLIT

U posljednjih 15 godina, grad Split postao je veoma popularna destinacija za turiste širom svijeta. Neki od glavnih razloga njegova pojačanog razvoja jesu zadivljujuće plaže, lijepo vrijeme, širok izbor restorana i hotela iznimne kvalitete te mnoštvo različitih aktivnosti i događanja unutar samoga grada. Zbog iznimno dobrog položaja, grad Split nudi mogućnosti različitih kopnenih, kao i brodskih izleta.

CJELODNEVNI IZLETI BRODOM IZ SPLITA

Brodske ture iz Splita najbolji su način za odlazak do nekog od brojnih prekrasnih otoka. Jedna od najpopularnijih brodskih tura iz Splita je svakako Modra špilja & pet otoka.

Posjet Modroj špilji smatra se nezaobilaznim iskustvom. Modra se špilja nalazi na istočnoj strani otoka Biševa. Budući da je imala samo jedan prirodni ulaz ispod razine mora, izvorno se do nje moglo doći samo ronjenjem. 1884. prokopan je glavni ulaz te ona otada postaje jedna od glavnih turističkih atrakcija. Danas je, bez sumnje, jedna od najpoznatijih prirodnih ljepota na Jadranu poznata zbog plave svjetlosti koja se pojavljuje u određeno doba dana. Najbolji trenutak za posjet špilji bio bi nekad u jutarnjim satima jer se upravo tada primjećuje odraz sunca u vodi te se zbog bijelog podnožja špilje u njoj pojavljuje svijetlo plava svjetlost, dok se predmeti unutar vode doimaju srebrnima. Na ovom cjelodnevnom izletu posjetit ćete i plažu Stiniva, koja se nalazi na južnom dijelu otoka Visa. Poznata je po svojoj jedinstvenoj prirodnoj ljepoti te visokim liticama koje formiraju svojevrsni 'ulaz u more'. 2016. turistička organizacija najboljih destinacija Europe proglasila ju je najljepšom plažom u Europi. Posjetit ćete i otok Budikovac, poznat po kristalno čistoj boji mora i zbog toga poznat i kao Plava laguna. Pobliže ćete upoznati i Paklene otoke, kao i otok Hvar, koji je ujedno i jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Dalmaciji.

POLUDNEVNI IZLETI BRODOM IZ SPLITA

Kao jedan od najboljih načina da dio dana provedete na moru, a ostatak dana iskoristite za ostale aktivnosti, preporučujemo izlet na Plavu lagunu & tri otoka.

Slika na kojoj se prikazuje na otvorenom, sport, val, vodeni sport

Opis je automatski generiran

Ovisno o svojim željama, izaberite između jutarnje i popodnevne ture. Na ovom poludnevnom izletu posjetiti ćete uvalu Krknjaši, smještenu na istočnoj obali Velog Drvenika i poznatu po kristalno čistom moru, zbog čega je još nazivaju i Plavom lagunom. Posjetit ćete i otok Čiovo te grad Trogir. Trogir je stari grad, smješten na srednjem dijelu Jadranske obale. Leži na otočiću, mostovima povezanom s kopnom i otokom Čiovom, a poznat je po mješavini renesansnih, baroknih i romaničkih građevina. Njegova je povijesna jezgra, zbog svoje ljepote i kulturne vrijednosti, smještena na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske baštine. Ulice Trogira djeluju kao vremeplov i vraćaju nas natrag u stara vremena ovog gradića, danas jednog od najpopularnijih turističkih odredišta Dalmacije.

IZABERITE IZMEĐU GRUPNIH I PRIVATNIH BRODSKIH TURA IZ SPLITA

Organizirane brodske ture u svom širokom izboru nude ponešto za svakoga. Birajući grupnu turu, otvarate se prema upoznavanju novih ljudi i kultura te stvaranju novih prijateljstava. Ipak, ako biste željeli privatniju atmosferu u uskom krugu najbližih prijatelja, više će Vam odgovarati privatna brodska tura. Za neznatnu razliku u cijeni, možete dobiti uslugu krojenu isključivo prema Vašim željama, kao i slobodu da sami odaberete otoke koje biste željeli posjetiti, da nam prenesete svoje kreativne ideje te da sami, uz naše savjete, kreirate svoj itinerar.

Ako tražite prilagođeni brodski izlet s plažama koje oduzimaju dah, naša preporuka bi svakako bila plaža Zlatni rat, jedna od najljepših plaža na obalama Jadrana te, zahvaljujući specifičnom obliku, jedna od najzanimljivijih plaža na svijetu.

Slika na kojoj se prikazuje voda, priroda, greben, plivanje

Opis je automatski generiran

Nalazi se na otoku Braču te se smatra simbolom gradića Bola, kao i Hrvatske općenito. Okružena je kristalno čistim morem koje varira od tirkizno plave do tamno plave boje, a omeđena je i desetljećima starim borovima, koje su mještani zasadili kako bi stvorili prirodnu hladovinu. Ova plaža zanimljiva je i po tome što joj se često mijenjaju oblik i veličina, ovisno o vjetru, plimi i strujanju mora, a katkad se vrh plaže toliko zakrene da tvori mali bazen. Prema legendi, na ovom mjestu možete pronaći i 'kamen sreće' koji će Vas nagraditi vječnom srećom.

NEKOLIKO SAVJETA ZA SAVRŠEN DAN

Od iznimne je važnosti znati kakvim brodom idete na izlet. Ne zaboravite da ste, na većini brodskih tura, veći dio dana na brodu, na otvorenom moru i, što je najvažnije, direktno ste izloženi suncu. Ljeti su temperature u Hrvatskoj često visoke pa iz tog razloga ne preporučujemo izlete brodovima koji nemaju neku vrstu suncobrana, koji na dijelu broda stvara hladovinu. Svi vole sunce i, premda je lijepo sunčati se i pocrniti, iznimno je važno zaštititi se od sunca, provesti dovoljno vremena u hladu, ponijeti kremu za sunčanje, a možda i šešir.

Još nešto o čemu biste trebali povesti računa jest materijal od kojega je brod načinjen. Zasigurno biste se osjećali udobnije na gliseru nego na gumenjaku, posebice ako su na brodu takozvana 'jockey' sjedala. Preporučujemo da ista ne koristite, osim ako ste u iznimno dobroj formi.

To bi ukratko bili neki od naših savjeta vezano za brodske ture iz Splita ili bilo kojeg drugog grada. Nadamo se da ćete, uz naše prijedloge, dobiti najbolje moguće iskustvo. Neovisno o tome koji ćete izlet izabrati, zabava je zagarantirana. Širok izbor brodskih tura u Dalmaciji samo je jedna od brojnih ljetnih atrakcija Hrvatske. Bez dvojbe, ako želite stvarati uspomene, predočiti trenutke u fotografije, uživati pod suncem, osjetiti vjetar u kosi i zaplivati u kristalno plavom moru, Dalmacija je pravi izbor za Vas. Na kraju, sve ovo čini važan dio doživljaja koji će Vam zauvijek ostati urezan u pamćenje kao podsjetnik na vrijeme koje ste proveli u Hrvatskoj.

 

INSTAGRAM

Warmth of your greeting at the end of our journey, drives us in the direction to provide you the best service in all our gatherings. Help us to be better, write your comments, compliments or with which parts you were not satisfied. On our travels, we like to make friends.