Uvjeti korištenja

PODACI O PRODAJNOM MJESTU

Booker - putnička agencija, Marulićeva 4

Upisan u Obrtni registar: Trgovački sud u Splitu, Republika Hrvatska,
MBS: 97575011
OIB: 11653144299
 

SJEDIŠTE

Booker, Obrt za prijevoz, turizam i usluge,
vl. Miljenko Marinić,
Marulićeva 4,
21000 Split
Hrvatska
 

KONTAKTI
T: +385 21 674 030

M: +385 91434 3000

E: info@booker.hr
www.booker.hr
 

UVJETI PRODAJE

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja te preuzimanja proizvoda i usluga ponuđenih na web stranicama.
Internet stranice mogu se koristiti za vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima. Prodavatelj je Booker - putnička agencija, Obrt za prijevoz, turizam i usluge, Novigradska 21 vl. Miljenko Marinić (dalje u tekstu: Booker- putnička agencija), a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju putem web stranica, te izvrši plaćanje putem kreditne ili debitne  kartice. Roba, predmet prodaje, je jedna od usluga iz ponude na stranicama (transfer, izlet, tura).


NARUČIVANJE
Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu putem web stranica. Sve cijene su konačne, iskazane u EUR, preračunate u hrvatsku nacionalnu valutu, hrvatska kuna (KN), prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan transakcije. U cijeni iskazanoj na web stranicama sadržan je porez na dodanu vrijednost (PDV).
Za realizaciju usluga koje Kupac naruči putem ovih web stranica, Kupac nema obavezu plaćanja nikakvih dodatnih troškova.
Proces naručivanja je slijedeći:
1.    Kupac odabire uslugu na web stranicama;
2.    Za odabranu uslugu, na obrascu za naručivanje unosi podatke o datumu i vremenu početka usluge (transfera, izleta, ture), broju osoba, eventualno imenima i prezimenima osoba;
3.    Sustav potvrđuje raspoloživost usluge i kupcu još jednom prikazuje sve podatke prije konačne potvrde narudžbe;
4.    Kupac potvrđuje narudžbu i na WSPay servisu za procesiranje platnih transakcija unosi podatke o platnoj kartici;
5.    WSPay servis autorizira platnu karticu i rezultat obrade vraća Booker web site-u, gdje se isti prikazuje kupcu.
Usluga koja je predmet prodaje se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere i potvrdi način plaćanja, te kada se uspješno završi proces autorizacije kreditne i/ili debitne kartice kojom plaća.
Po završetku procesa naručivanja kupac dobiva vaučer koji služi kao potvrda kupovine i plaćanja. Vaučer sadrži sljedeće podatke koji nedvosmisleno definiraju naručenu uslugu i korisnike usluge: broj vaučera, naručena usluga, datum korištenja usluge (datum polaska), eventualno vrijeme korištenja usluge (vrijeme polaska), eventualno datum i vrijeme završetka usluge, cijena usluge, broj korisnika, eventualno imena i prezimena korisnika, eventualno mjesto polaska.
Otkaz naručene usluge reguliran je općim uvjetima poslovanja.

PLAĆANJE
Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih i/ili debitnih kartica: MasterCard®, Maestro® ili Visa®, American Express®, Diners® putem WSPay servisa. Booker – putnička agencija tereti karticu kupca odmah po uspješno izvršenoj transakciji.


PREUZIMANJE, KORIŠTENJE USLUGE
Usluge sadržane u narudžbi i navedene na vaučeru mogu se realizirati na sljedeći način:
Dostavljeni vaučer služi kao rezervacija i potvrda kupnje odnosno ulaznica za odabrani transfer, izlet, turu, krstarenje. Kupac vaučer predaje zastupniku agencije po dolasku na ukrcajno mjesto za transfer, izlet, turu, krstarenje. Vaučer se može iskoristiti samo jedan put.
Ponovno izdavanje vaučera u slučaju eventualnog gubitka, vrši se sukladno općim uvjetima poslovanja na zahtjev kupca. U tom smislu kupac kontaktira Booker- putnička agencija sa zahtjevom za ponovno izdavanje vaučera.


IZJAVA O KONVERZIJI
Naplata po kreditnoj kartici vrši se u hrvatskim kunama (KN). Iznos u hrvatskim kunama za koji će biti terećena vaša kreditna kartica dobiva se konverzijom EUR-a u Hrvatske kune prema tečaju utvrđenom za cjenike (srednji tečaj Hrvatske narodne banke). Iznos terećenja kreditne kartice u hrvatskim kunama vaš kartičar preračunava u vašu domicilnu valutu primjenom tečajne liste važeće u vašoj zemlji. Sukladno tome, moguća su minimalna odstupanja od cijene u EUR-ima istaknute na našoj web stranici.


IZJAVA O SIGURNOSTI
WSPay servis koji se koristi na web stranicama, primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

IZJAVA O KORIŠTENJU WSPAY-A

Booker (Obrt za prijevoz, turizam i usluge) koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.


IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATKA
Booker – putnička agencija obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Booker – putničke agencije i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Uvodna napomena
Ove Upute i uvjeti rezervacije i kupnje turističkih aranžmana (u daljnjem tekstu Upute i uvjeti) sastavni su dio Ugovora odnosno vaučera koji su sklopljeni između Booker -  putničke agencije i putnika/ugovaratelja turističkog aranžmana (u daljnjem tekstu Putnik) koji se prijavljuje za turistički aranžman.

Prijave i ugovaranje
Putnik se za putovanje koje organizira Booker -  putnička agencija može prijaviti u svim Booker poslovnicama, telefonom ili drugim sredstvima komunikacije na daljinu te kod drugih ovlaštenih agenata. Potpisivanjem ugovora, vaučera ili prijavnice, odnosno diktiranjem broja svoje kreditne kartice kod kupnje usluga putem sredstava komunikacije na daljinu, Putnik u cijelosti prihvaća ove Upute i uvjete koje je prethodno pažljivo proučio. Prilikom prijave, a u svrhu rezervacije odabrane usluge, Putnik uplaćuje 25 % cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drugačije navedeno.

Cijena i sadržaj aranžmana
U cijenu aranžmana (ukoliko u programu putovanja nije drugačije navedeno) u pravilu je uključeno sljedeće:
-    usluge prijevoza,
-    organizacija putovanja,
-    izleti,
-    ulaznice za objekte koji se posjećuju.

Popusti za djecu i druge pogodnosti
Molimo da obratite pozornost na popuste za djecu, kao i na ostale pogodnosti koje su posebno prikazane u opisu aranžmana.

Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage i dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu
Cijene putovanja ne uključuju osiguranje od rizika nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, osiguranje od oštećenja i gubitka prtljage kao ni dragovoljno zdravstveno osiguranje.
Potpisivanjem ugovora o putovanju, čiji su sastavni dio i ove Upute i uvjeti, smatra se da su putnicima ponuđena i preporučena dodatna osiguranja navedena u prethodnom stavku.
U slučaju da Putnik zahtijeva navedena osiguranja, ona se mogu ugovoriti izravno kod jednoga od osiguravatelja ili kod Booker - putničke agencije, pri čemu Booker - putnička agencija djeluje samo kao posrednik.
Preporučamo pozorno proučiti uvjete osiguranja prije ugovaranja polica osiguranja.

Otkaz putovanja od strane Booker - putničke agencije ili promjena programa
Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, Booker - putnička agencija zadržava pravo otkaza putovanja, ali najkasnije 12 sati prije početka putovanja.
Najmanji broj putnika potreban za izvršenje pojedinog putovanja posebno je naznačen kod svakog programa/aranžmana. Booker  - putnička agencija zadržava pravo potpune i djelomične promjene programa putovanja ukoliko prije početka putovanja nastupe izvanredne okolnosti koje nije bilo moguće predvidjeti ili izbjeći.
Ukoliko Booker - putnička agencija otkaže putovanje, Putnik ima pravo na isplatu uplaćenog iznosa u cijelosti, ali ne i na naknadu štete.
 

Otkaz putovanja od strane Putnika

Putnik ima pravo otkazati svoju rezervaciju. Ako Putnik otkaže rezervaciju u roku od 24 sata prije početka izleta, on / ona nema pravo na povrat novca uplaćenog za izlet.

Ako se Putnik ne pojavi na dan izleta (koji je do tada plaćene u cijelosti), a nije najavio svoj ne dolazak (u roku od 24 sata prije polaska), on / ona nema pravo na povrat uplaćenog novca za aranžman.

 

Situacije u kojima su:

 - Grupe (5 putnika ili više) kupili bilo koji od naših usluga i otkazali u nekom od sljedećih razdoblja

 - Putnik rezervaciju jednodnevnog izleta i / ili privatnog izleta / iznajmljivanja brodice sa skiperom otkazao u nekom od sljedećih razdoblja:

do 30 dana prije polaska, Booker  - putnička agencija zadržava 10% od uplaćenog iznosa

29-15 dana prije polaska, Booker  - putnička agencija zadržava 25% od uplaćenog iznosa

14-3 dana prije polaska, Booker  - putnička agencija zadržava 40% uplaćenog iznosa

2 -0 dana prije polaska, Booker  - putnička agencija zadržava 100% od uplaćenog iznosa
 

Putne isprave
Putnici su obvezni posjedovati valjane osobne putne isprave. Nevaljane isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ne proizvode nikakve štetne posljedice za Booker  - putničku agenciju, a ukoliko bi zbog takvog propusta Putnika Booker  - putnička agencija pretrpila dodatnu štetu, Putnik je dužan istu nadoknaditi. Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, troškove izdavanja novih isprava snosi sam Putnik.
Pratitelj Booker - putničke agencije će pomoći Putniku u slučaju gore navedene situacije, ali vodeći pritom računa o normalnom odvijanju programa.
Booker - putnička agencija nije odgovorna za odluke carinskih, policijskih i drugih državnih tijela kojima se Putniku ne dozvoljava ulazak u pojedinu zemlju.

Devizni i carinski propisi
Putnici su dužni pridržavati se deviznih i carinskih propisa, kao i zakona i podzakonskih propisa Republike Hrvatske i drugih zemalja kroz koje prolaze i u kojima borave.
U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja propisa od strane Putnika, sve nastale troškove snosi sam Putnik koji je prekršio propise.

Zdravstveni propisi
Za putovanja u neke zemlje potrebno je obaviti obvezna cijepljenja Putnika protiv nekih bolesti. Prilikom putovanja u takve zemlje Putnik je obvezan posjedovati potvrde i dokumente o cijepljenju.

Prtljaga
Putnik je dužan voditi brigu o svojim stvarima unesenima u vozilo te ih je prilikom svakog napuštanja istog dužan ponijeti sa sobom. U protivnom, Putnik sam snosi odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u vozilu bez njegovog nadzora.

Reklamacije
Reklamacije se podnose u pisanom obliku.
Naglašavamo da je u interesu Putnika da svaki svoj prigovor svakako priloži pisanim putem, a pružatelj usluga će nastojati pružiti ugovorenu uslugu, odnosno ispraviti greške. 
Ukoliko ni nakon prigovora ne bude poboljšanja, Putnik mora tražiti potvrdu iz koje se vidi da usluga nije pružena, odnosno da nije pružena na način kako je ugovoreno.
Potvrdu Putnik mora priložiti reklamaciji. Reklamaciju je Putnik je dužan uložiti u roku od 7 dana nakon završetka putovanja.
Ukoliko Putnik uloži reklamaciju u pisanom obliku nakon tog roka, Booker - putnička agencija takvu reklamaciju nije dužna uzeti u obzir.

Booker - putnička agencija je dužna donijeti pismeno rješenje na ovaj prigovor u roku od 14 dana po primitku prigovora, a može odgoditi rok rješenja o pritužbi za dodatnih 14 dana zbog prikupljanja informacija.
Booker - putnička agencija će rješavati samo one pritužbe koje se nisu mogle otkloniti na Putnikovu odredištu. Dok postupak rješenja traje, a ukupno najviše 14, odnosno 28 dana od dana ulaganja prigovora, Putnik se neopozivo odriče posredovanje bilo koje druge osobe, arbitraže UHPA-e ili neke druge institucije, te se obvezuje da neće davati informacija u medije.
Isto tako, u ovom vremenu Putnik se odriče prava na tužbu. Najviši iznos nadoknade po prigovoru može doseći iznos reklamiranog dijela usluga, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.
Putnik i Booker - putnička agencija će sporove nastojati razriješiti sporazumno, a u suprotnom ugovaraju nadležnost suda u Splitu. Mjerodavno pravo će biti hrvatsko pravo.

Obveze Booker - putničke agencije
Booker - putnička agencija je dužan brinuti se o izvršenju usluga, kao i o izboru davatelja usluga pažnjom dobrog gospodarstvenika te je dužan skrbiti o pravima i interesima Putnika sukladno dobrim običajima u turizmu.
Booker - putnička agencija je dužna Putniku pružiti sve ugovorene usluge za pojedini aranžman te dati odgovore zbog možebitnog neizvršenja usluga ili dijela usluga. Booker - putnička agencija će sve navedene obveze iz svojih programa izvesti u potpunosti i na opisani način, osim u slučaju "više" sile ili promijenjenih okolnosti. Ako bude moguće, Booker - putnička agencija će u takvim slučajevima ponuditi zamjensko rješenje.
Booker - putnička agencija  nije dužan pružati usluge van ovih Uputa i uvjeta te ne odgovara za eventualne pogreške u tisku.

Obveze Putnika
Putnik je dužan brinuti se da osobno ispuni uvjete predviđene propisima Republike Hrvatske i zemlje kroz koju ili u koju putuje te je dužan pridržavati se kućnog reda u hotelskim i drugim objektima i surađivati s predstavnikom organizatora i davateljima usluga.
Putnik sam odgovara za štetu koju prouzroči, a posebno za štetu koja je nastala kao posljedica nepoštivanja ugovora i ovih Uputa i uvjeta.
Posljedice i troškove štete koju je prouzročio, Putnik će snositi odmah na recepciji hotela ili na drugom mjestu određenom od fizičke ili pravne osobe kojoj je štetu nanio.

Osiguranje za slučaj platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja
U skladu sa Zakonom o pružanju usluga u turizmu, u slučaju platne nemogućnosti ili stečaja Booker - putničke agencije, putnici zatečeni na putovanju, kao i osobe koje su uplatile akontacije za putovanje trebaju na najbrži način kontaktirati osiguravajuću kuću Uniqa osiguranje d.d. Zagreb, gdje je zakonska jamčevina uplaćena po polici br. 11 - 7002578815.


Zaštita osobnih podataka
Putnik osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci Putnika potrebni su u procesu realizacije tražene usluge. Isti će se koristiti i za daljnju međusobnu komunikaciju.
Booker - putnička agencija  se obvezuje da neće osobne podatke Putnika iznijeti iz zemlje ili ih dati trećoj osobi, osim u svrhu realizacije tražene usluge.
Osobni podaci Putnika čuvat će se u bazi podataka, sukladno odluci Uprave o načinu prikupljanja, obrade i čuvanja osobnih podataka.
Putnik daje privolu da se njegovi osobni podaci mogu koristiti u svrhu marketinških akcija Booker - putničke agencije  .

Završne odredbe
Ove Upute i uvjeti sastavni su dio Ugovora kojeg Putnik sklapa s Booker - putničkom agencijom , odnosno s ovlaštenom putničkom agencijom u kojoj se prijavio za putovanje u organizaciji Booker - putničke agencije. Moguća/predviđena odstupanja od ovih Uputa i uvjeta, moraju biti navedena uz tekst programa putovanja. Potpisivanjem ugovora Putnik u cijelosti prihvaća program i ove Upute i uvjete. Izdavanjem ovih Uputa i uvjeta prestaju važiti sva ranije izdanja.


INSTAGRAM

Warmth of your greeting at the end of our journey, drives us in the direction to provide you the best service in all our gatherings. Help us to be better, write your comments, compliments or with which parts you were not satisfied. On our travels, we like to make friends.