Ovdje možete rezervirati dnevne izlete iz Splita.

Plitvička jezera izlet

Unesi datum i broj putnika

Odrasli (dob 13-99), Djeca (dob 0-12)

12 sati (procjena)

Jezik: Engleski

Besplatno otkazivanje

Do 12 sata unaprijed

Pregled

Voditelj putovanja će se brinuti za Vas cijelo vrijeme te osigurati da ne propustite vidjeti sve posebnosti na putu! Nakon tri sata vožnje stižete u nacionalni park.

Nacionalni Park Plitvička jezera je jedan od najvećih prirodnih čuda Europe. Proglašen je prvim hrvatskim nacionalnim parkom 1949. Plitvička jezera su međunarodno priznata i upisana na UNESCO-ov popis svjetske baštine 1979 godine. Stoga nije čudno što su Plitvice neizostavno odredište za turiste iz cijeloga svijeta. 

Za vrijeme vožnje imati ćete priliku uživati ​​u prekrasnoj hrvatskoj panorami. Nakon dolaska u Nacionalni park i kupnje karata, vodič će Vam objasniti detalje. Svi će dobiti plan parka i imati četri sata slobodnog vremena koje je moguće iskoristiti za istraživanje šesnaest prekrasnih jezera kristalne plavo-zelene vode i vodopada. Obilazak sedam različitih ruta, planinarenje na četiri pješačke staze ili jednostavno odmaranje u hladu.

Plitvice su poznate kao prirodni fenomen jer se stalno mijenjaju taloženjem kalcijeva karbonata i djelovanjem posebnih vrsta algi i mahovine. Sedre su odložene i još se odlažu u prirodne brane koje razdvajaju jezera. Budući da se taj proces odvija neprestano, grade se nove sedrene barijere, zavjese, stalaktiti, kanali i vodopadi, a postojeći se mijenjaju.

Nije važno jeste li već posjetili jezera, vjerojatno sada izgledaju drugačije pa ih možete ponovno posjetiti i nikada Vam neće biti dosadno. Osim jezera, postoje i zanimljive špilje u kojima su pronađeni ostaci prapovijesnih naselja. Nakon obilaska možete uživati u ugodnoj vožnji brodom ili vlakom.

Okupljanje prije povratka u Split je oko 16:00 sati na unaprijed dogovorenom mjestu. Vožnja natrag traje malo više od 3 sata. Očekivano vrijeme dolaska u Split je 20.00 sati.

Ovaj izlet moguće je rezervirati i kao privatni izlet, gdje se možemo maksimalno prilagoditi vašim potrebama i željama.
Za više informacije o privatnom izletu kontaktirajte nas ili nam pošaljite e-mail.

Mjesto polaska

Marulićeva 4, 21000 Split

Vrijeme polaska

07:30 h

Uključeno u cijenu

- Turistički vodič na Engleskom jeziku

- Prijevoz autobusom ili kombi vozilom 

- Osiguranje

Cijena ne uključuje

- Ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera (vožnja brodom i vlakom)

Cijena ulaznica u park:

Travanj, Svibanj & Listopad

Odrasli: 180,00kn

Studenti: 110,00kn

Djeca od 7 do18 godina: 50,00kn

Djeca ispod 7 godina: Slobodno

Srpanj, Kolovoz & Rujan

Odrasli: 200,00kn

Studenti: 125,00kn

Djeca od 7 do 18 godina: 70,00kn

Djeca ispod 7 godina: Slobodno

Važno

- Obući se slojevito, ponijeti dugi rukav (hladnije je nego u Splitu), odgovarajuću obuću i kremu za sunčanje, za svaki slučaj.

- Obvezno je biti 15 min prije polaska na mjestu okupljanja.

Polica Otkazivanja

Za cjelokupni povrat novca, potrebno je otkazati 12 h prije izleta.

Pitanja i odgovori

Nacionalni park Plitvička jezera udaljen je cca. 2:45h iz Splita.

U cijenu putovanja uključujemo: prijevoz autobusom ili kombijem, službeni vodič na Engleskom jeziku, krstarenje brodom u nacionalnom parku i osiguranje.

Ulaznice u Nacionalni park nisu uključene.

Ako iz Splita želite doći do Plitvičkih jezera, tada je najbolja opcija otići na isti obilazak s lokalnom putničkom agencijom koja nudi ture sa ili bez turističkog vodiča i idete izravno autocestom.

Druga mogućnost je lokalnim autobusom do Zadra, te od zadarskog autobusnog kolodvora do Nacionalnog parka.

Za taj ćete transfer platiti otprilike 27 EUR - 35 EUR, ali provest ćete više sati u autobusu i bit ćete više pod stresom kako organizirati povratak s Plitvičkih jezera.

Izravni transferi od Splita do Plitvičkih jezera lokalnim autobusom ne postoje.

Da, trebate unaprijed kupiti karte za park.

U ovoj turi, idemo direktno na Pltivička jezera, s stankom za kavu.

Tura nije pogodna za osobe s invaliditetom ili za osobe u invalidskim kolicima.

Tura uključuje cca. 5 km hodanja po neravnim površinama - molim vas, nosite udobne cipele za hodanje.

Evo nekoliko predmeta koji će vam možda trebati da uljepšate vrijeme na izletu: zatvorene udobne cipele (tenisice), sportska odjeća, u slučaju kiše, kabanica ili kišobran. Preporučujemo i nošenje toplog džempera ili jakne.

Kupanje nije dopušteno u parku.

Ako želite ići do glavnih vodopada, a zatim do Gornjih jezera, trebali biste otići do ulaza 1. Ako želite ići od Gornjih jezera do Donjih jezera, trebali biste otići do ulaza 2.

Najbolji put do Plitvica iz Splita je opcija s putničkom agencijom. Neki od njih imaju ture sa ili bez turističkog vodiča, tako da cijena izleta  ovise o tome.

Ne možemo izbjeći redove na Plitvičkim jezerima, a ako idete sami trebali biste rezervirati dan ranije, jer u sezoni često nemaju dostupnih karata na dan obilaska. Ako idete s putničkom agencijom, oni će rezervirati karte za vas.

ISTAKNUTI IZLETI


INSTAGRAM

Warmth of your greeting at the end of our journey, drives us in the direction to provide you the best service in all our gatherings. Help us to be better, write your comments, compliments or with which parts you were not satisfied. On our travels, we like to make friends.