Zašto je važno putovati?

BOOKER BLOG

Danas, kada smo okruženi stresnim i ubrzanim načinom života, pretrpani obavezama i opterećeni raznim rokovima, više je nego ikada važno odvojiti vremena samo za sebe, skloniti se od svega, otputovati i barem na nekoliko dana opustiti tijelo i um. Putovanje je važno jer nas iz korijena mijenja. Nije sve u upoznavanju novih stvari i kultura, već i o spoznavanju samog sebe kroz razne detalje i promjene navika.

Dok jedni više preferiraju ulagati u predmete koji su prolazni, poput skupocjene odjeće, nakita koji će većinu vremena stajati negdje u ladici i nove modele automobila kako bi impresionirali okolinu, drugima su važnije uspomene koje traju zauvijek, a to su najčešće uspomene s putovanja. Sve to ne znači kako ne trebate kupovati odjeću i ne trebate voziti automobil, no ako si ne možete priuštiti i to i putovanja, onda je kompromis najbolje rješenje.

Što sve sa sobom donosi iskustvo putovanja? Prije svega iskustva iz prve ruke su nezamjenjiva. Možete gledati na ekranima o ljepotama ili manama određene zemlje ili regije, ali tek kada ju posjetite možete sami prosuditi o tome. Upoznat ćete nove ljude, nove kulture, pronaći lakše zamjenu za neke od svojih loših navika, a često i otkriti nove ideje te promijeniti perspektivu iz koje gledate na svijet. To je ono što čini putovanja neprocjenjivom avanturom.

Osim toga, putovanjem stječete osjećaj slobode i samostalnosti, stvarate si svoj osobni prostor za bijeg od stresa i opterećenja, a uz sve to još i otvarate svoj um i postajete bogatiji za razna znanja. Ne treba naravno zaboraviti niti lokalne gastronomije koje će vam otkriti nove kombinacije aroma i okusa od kojih ćete barem neke poželjeti isprobati u vlastitoj kuhinji. Iako danas gotovo svaku vrstu kuhinje možete naručiti u restoranima u mjestu u kojem živite, nigdje ona neće biti toliko ukusna kao u zemlji ili mjestu iz kojeg potiče.

Ako do sada niste pronalazili dovoljno dobar razlog zašto biste trebali putovati, sada ih, uvjereni smo, imate i više od nekoliko, stoga krenite u nove životne avanture.


INSTAGRAM

Warmth of your greeting at the end of our journey, drives us in the direction to provide you the best service in all our gatherings. Help us to be better, write your comments, compliments or with which parts you were not satisfied. On our travels, we like to make friends.