Top savjeti za sigurno i bezbrižno rafting iskustvo

BOOKER BLOG

Rafting je adrenalinski sport, a kao i svaki drugi ima svoje prednosti, ali i pravila koja je nužno pratiti. S jedne strane imat ćete priliku doživjeti uzbuđenje na vodenim brzacima, uživati u prirodi i zabaviti se s ekipom, a s druge pak strane morate voditi računa o svojoj sigurnosti kako biste izbjegli eventualne ozljede i neugodne situacije. U nastavku otkrijte nekoliko savjeta s kojima ćete svoje rafting iskustvo pretvoriti u savršen adrenalinski dan u prirodi.

  • Izaberite provjeren rafting kamp – nije sve uvijek u lokaciji i atrakciji. Potražite rafting kamp s iskusnim skiperima i pouzdanom opremom, i nemojte se ustručavati postavljati pitanja oko uporabe i sigurnosti opreme koju ćete dobiti. Sve nejasnoće najbolje je otkloniti prije polaska.
  • Bez prsluka za spašavanje i kacige ne krećite na rafting – bez obzira koliko ste iskusni u raftingu ili mislite da ste vrhunski plivač, ne ovisi uvijek sve o vama, zato je važno obavezno nositi prsluk za spašavanje. On povećava razinu sigurnosti, ali samo ako se nosi ispravno, odnosno ako prijanja za tijelo i ako su sve kopče pravilno zakopčane. Ako vam je prsluk velik, mal ili neudoban, slobodno zatražite drugi. Isto vrijedi i za kacigu.
  • Odabir odjeće - ovisno o godišnjem dobu, ovisi i izbor odjeće koju ćete odjenuti taj dan, ali imajte na umu kako je temperatura vode uvijek nešto niža nego što je ona u zraku. Odijelo od neoprena, zaštitni prsluk i odgovarajuća obuća učinit će vaš doživljaj raftinga udobnijim i pružiti vam maksimalni užitak.
  • Držite veslo ispravno i pratite upute skipera – pravilno držanje vesla iznimno je bitno. Jedna ruka je uvijek na osnovi vesla, a druga uvijek na vrhu, odnosno na kraju pregiba preko “T” drške. Ako niste sigurni kako pravilno držati veslo, upitajte instruktora, odnosno skipera.
  • Nemojte paničariti - ako se čamac naglo zaljulja ili krenete niz zahtjevniji spust, pa čak i ako se kojim slučajem dogodi da se nađete u vodi pored čamca, bitno je da ostanete pribrani. Imate svu zaštitnu opremu, a ostatak ekipe, uključujući iskusne skipere uvijek će vam priskočiti u pomoć.

Za kraj vam samo preostaje da uživate u rafting doživljaju punim plućima, upijate dojmove i stvarate nova nezaboravna sjećanja.


INSTAGRAM

Warmth of your greeting at the end of our journey, drives us in the direction to provide you the best service in all our gatherings. Help us to be better, write your comments, compliments or with which parts you were not satisfied. On our travels, we like to make friends.