Savjeti za bezbrižno putovanje

BOOKER BLOG

Putovanja i izleti, osobito ako se radi o posjeti drugoj državi, zahtijevaju pomno planiranje i dobru organizaciju. Ipak, većina nas uvijek ima onaj osjećaj kako su nešto zaboravili, strahuje hoće li sve biti u najboljem redu i hoće li putovanje uistinu biti vrijedno novca i pružiti nezaboravno iskustvo. Kako bismo vam olakšali cijeli taj proces, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koji će vam zasigurno dobro doći kada se odlučite putovati.

  1. Ako putujete u drugu državu, prvo i osnovno je informirati se o pravilima i zakonima koji vrijede u toj zemlji kako biste izbjegli neugodnosti. 
  2. Istražite što sve možete posjetiti u mjestu u kojem ste odsjeli, a pri obilasku nemojte žuriti. Bolje je obići nekoliko destinacija i odvojiti dovoljno vremena za njih, nego posjetiti baš svaku turističku atrakciju.
  3. Osobni dokumenti su iznimno važni, stoga je najbolje provjeriti datum isteka putovnice ili druge isprave koja vam je potrebna za put, a ne bi bilo loše iste skenirati i poslati na svoj mail, čisto za slučaj ako ih izgubite tijekom putovanja. 
  4. Nemojte biti lakovjerni i vjerovati baš svakome na riječ. Uvijek tražite potvrde o rezervacijama smještaja, najmu automobila, bookingu leta i sličnome. 
  5. Vodite brigu o klimi i vremenu mjesta kojeg posjećujete. Lako se može dogoditi da se nađete u ljetnoj odjeći ondje gdje temperature nisu baš prikladne tome, a kupovina nove odjeće tijekom putovanja značajno će smanjiti vaš budžet. 
  6. Koristite aplikacije koje su vam dostupne poput karti, servisa za recenzije restorana, prognoze vremena, a pojedini veći gradovi imaju i aplikacije koje će vam pomoći da se lakše snađete i odaberete ono što je vrijedno posjetiti.
  7. Nipošto nemojte provesti cijeli dan u hotelu. Upoznajte lokalno stanovništvo, isprobajte domaće specijalitete, naučite pokoju stranu riječ jer ćete po tim anegdotama pamtiti putovanje.
  8. Vodite računa o budžetu kojeg ste namijenili za put. Rasporedite ga ravnomjerno i trudite se imati uvid u svoju potrošnju, osobito ako često koristite kreditne kartice. 
  9. Zabava je smisao svakog putovanja, stoga uživajte u svakom trenutku koliko god možete.

INSTAGRAM

Warmth of your greeting at the end of our journey, drives us in the direction to provide you the best service in all our gatherings. Help us to be better, write your comments, compliments or with which parts you were not satisfied. On our travels, we like to make friends.